محورهای رویداد تولید مسئولانه و بهرهوری با لحاظ نمودن سه بعد تعریف شده در تعاریف کلاسیک مفهوم پایداری (Sustainability) و تأثیرات بالقوه فعالیتهای تولیدی بر هر یک از این سه بعد طراحی شده است. با مدیریت و نظارت کمیته راهبری و کمیته علمی رویداد تمامی محتوای رویداد اعم از محتوای آموزشی، چهارچوب جمع آوری تجربیات موفق، رقابت علمی و … بر پایه سه محور «تولید پایدار، بهرهوری و اقتصاد»، «تولید پایدار، بهرهوری و جامعه» و «تولید پایدار، ،بهرهوری و محیطزیست» خواهد بود.
اقتصاد پایدار رکنی حیاتبخش و از جمله فعالیتهای اقتصادی حیاتی در جوامع توسعهیافته است. به همین دلیل است که رابطه میان اقتصاد پویا و مسئولیتپذیری فعالان اقتصادی همواره موضوع موردبحث بین اندیشمندان و محققان این حوزه بوده است. این موضوع در اهداف 17گانه آرمان توسعه پایدار نیز نمود خاصی پیدا کرده تا جایی که در آرمان شماره 9 به توسعه صنعتی و بهرهگیری از فناوریهای نوین اشاره گردیده و توسعه صنعتی و اقتصادی بهعنوان تضمینکنندهای برای دستیابی به کاهش فقر و گرسنگی و ابزاری برای دستیابی به جامعهای برابر قلمداد شده است.
ما در اولین بند از محورهای رویداد یعنی تولید پایدار، بهرهوری و اقتصاد معتقدیم؛ وظیفه یک بنگاه اقتصادی در قدم اول خلق ارزشهای اقتصادی برای جامعه است و در تلاش خواهیم بود با ایجاد فضای آموزشی، با دیدگاهی علمی به این مقوله نگاه کنیم و با ارجنهادن به تجربیات موفق بنگاههای اقتصادی، در زمینههاینظیر سودآوری پایدار، استفاده از فناوریهای نوین، ایجاد اشتغال مولد، ایمنی شغلی، کمک به افزایش تولید ناخالص ملی و … به ترویج مفهوم خلق ارزش اقتصادی توأمان با مسئولیت پذیری بپردازیم.
1- سلامت و پایداری اقتصادی، تاب آوری مالی و سودآوری پایدار
2- خلق ارزشهای مشترک از طریق استراتژیهای کسب و کار
3- مدیریت کارآمد منابع و ارتقاء بهرهوری عوامل تولید
4- سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه
5- استفاده از فناوریهای مناسب، همراه با نوآوری در توسعه محصول
6- بهرهگیری از رویکرد اقتصاد چرخشی
7- انجام فعالیت به منظور صادرات کالا، خدمات و ایده
8- دستیابی به مدلهای کسب و کار پایدار
9- ایجاد اشتغال مولد
10- برخورداری از زنجیره تأمین پایدار
11- روزآمدی سازمان و همراهی با تحولات عصر دیجیتال
در دنیای امروز دیگر نمیتوان نقشآفرینی کسبوکارها را به عرصههای مالی و اقتصادی تقلیل داد. امروزه بنگاههای اقتصادی مسئولیتهایی فراتر از چهارچوب سودآوری شرکتی را بر دوش میکشند و خود به شهروندانی فعال در جامعه تبدیل شدهاند.
جامعه امروزی متاثر از فعالیت بنگاههای اقتصادی است و تغییرات اجتماعی به صورت محسوسی بر کسب نتایج ایدهآل توسط بنگاههای اقتصادی اثرگذار است. در این میان کسب و کارهایی که از این رابطه دوسویه مطلع هستند، با در نظر گرفتن این اثرگذاریها و نقش خود در اجتماع فعالیت کرده و از این رابطه دو سویه منتفع میشوند. از سوی دیگر بنگاههای غافل از این موضوع، با چالشهای اجتماعی ریز و درشتی دست و پنجه نرم خواهند کرد.
ما در دومین محور از محورهای رویداد، با عنوان «تولید پایدار، بهرهوری و جامعه» معتقدیم که نوع نگاه یک بنگاه اقتصادی و میزان مسئولیتپذیری کسبوکارها در قبال جامعه، بر پایداری کسبوکارها و دستیابی به جامعه ای توسعه یافته تاثیرگذار است. رویداد سراسری «تولید مسئولانه و بهرهوری» خواهد کوشید تا با فعالیتهای آموزشی و ترویجی، در این محور به اهمیت نقش پاسخگویی بنگاههای اقتصادی نسبت به جامعه و ذینفعانشان، شفافیت اقتصادی و مالی آنها، توجه به رضایت کارکنان، نقش رقابتپذیری بنگاهها ودیگر مسائل پیرامون ارتباط بین کسب و کار و جامعه پیرامونی بپردازد.
1-مشارکت در توسعه کشور
2-ارایه کالا و یا خدمات با کیفیت و استاندارد
3-احترام به حقوق عمومی و میراث فرهنگی
4-شفافیت در اداره امور به ویژه از نظر مالی
5-تعامل با کارکنان و مشتریان به ویژه جلب رضایت و مشارکت آنان
6-ارتقای توان رقابتی و رقابت سازنده
7-ایجاد اشتغال و استخدام عادلانه
8- توجه به رفاه، ایمنی، بهداشت و درمان کارکنان و خانواده آن ها
9- توجه به حقوق بشر و استانداردهای کار، از جمله دستمزد عادلانه، عدم تبعیض، آزادی تشکل ها و عدم کار اجباری و کار کودکان
10-تدارکات محلی، و برنامه های توسعه ای در محیط پیرامون بنگاه
11-ایجاد محیط مطلوب کاری وتوجه به رفاه، ایمنی، بهداشت و درمان کارکنان و خانواده آنان
12-توجه به ارگونومی در طراحی محصول و فرآیند تولید
13-کاهش بوروکراسی و پاسخگویی به مخاطبین
14-تکریم ارباب رجوع و پایبندی به اخلاق حرفه ای
ایجاد یک خطربط میان رفع نیازهای انسانی همراه با کاهش ردپای مخرب تولیدات صنعتی، همواره از موارد قابل توجه و چالشهای جامعهبشری به شمار میآید. تصور دنیای فعلی بدون در نظر گرفتن فعالیتهای اقتصادی در راستای تامین نیازهای پرشمار جمعیت انسانی روبه رشد، امری ناممکن است. اما آیا ساخت و پرداخت محیطی مناسب برای تداوم زیستن انسان و در نتیجه تداوم وجود کسب و کارها از آن ضروریتر نیست؟ در دهه های اخیر خصوصا از آغاز دهه 70، افزایش آگاهی عموم نسبت به آلودگیهای زیستمحیطی و خطرات بالقوه آنان علیه ادامه حیات موجودات زنده بر این کره خاکی سبب شکلگیری ادبیات توسعه پایدار گردید. ایجاد خواست عمومی برای توجه به محیط زیست و پایداری آن، منجر به اهتمام بنگاهها نسبت به تولید مسئولانه در راستای حفاظت و ارتقای سلامت محیط زیست شده است.
اصول تولید مسئولانه همواره با تاکید بر محافظت از محیطزیست، به ما یادآوری میکند که تداوم تولید و رفع نیاز انسان در گروِ حفاظت از منابع طبیعی است. لذا میبایست روشهاینوین را با کمترین میزان خسارت به محیط زیست را جایگزین روشهای سنتی کرد و با دستیابی به راهحلهای خلاقانه، قدم در راه تولید همراه با توسعه پایدار گذاشت. ما در سومین بخش از محورهای رویداد با پرداختن به موضوع تولید پایدار، بهرهوری و محیط زیست میکوشیم تا با ترویج این دیدگاه، تاثیری مثبت بر فرآیند توسعه پایدار ملی بگذاریم.
1- گسترش فعالیت به منظور جلوگیری از آلودگی آب، خاک، هوا و اثرات مخرب اقلیمی
2-کاهش، مصرف مجدد، بازیافت و یا دفع اصولی پسماندها و باز چرخانی پسابها
3-انجام اقدامات به منظور کاهش مصرف مواد و انرژی در فرآیند و محصول
4-دستیابی به تولید پاک از طریق توسعه انرژی های تجدیدپذیر
5- توجه به حفظ و یا توسعه زیستبوم ها و تنوع زیستی گیاهی و جانوری
6- استفاده از مواد تجدید پذیر و بازیافتی در فرآیند تولید کالا و خدمات
7- اجتناب از جنگل زدایی و تخریب زیستگاه ها
8- کاهش تخریب طبیعت و فرسایش خاک
تهران، اکباتان، کوی بیمه،خیابان شهیدآزموننیا، کوچه بیست و چهارم، پلاک3 واحد 3
info@tbevent.ir